fbpx

Aparat Dentar În București – Capătă Un Zâmbet Atrăgător

Aparat Dentar În București

Mulți oameni se confruntă de-a lungul vieții cu probleme ortodontice care le afecează zâmbetul și sănătatea orală. Din fericire stomatologia a evoluat constat și, pentru orice problemă, există o gamă variată de soluții și servicii dentare care pot reda atât funcțiile danturii, cât și fericirea pe chip.

Aparatul dentar reprezintă o soluție eficientă pentru corectarea deficiențelor de la nivelul danturii și ajută la obținerea unui zâmbet perfect.

Aparat Dentar În București
Aparat Dentar În București

Ce este un aparat dentar?

Cu siguranță atunci când ne gândim la aparat dentar, inevitabil ne apare în minte imaginea unui tocilar din filme și a aparatului lui deloc atrăgător.

În realitate însă, dispozitivul nu este deloc înfricoșător și ajută la obținerea unui zâmbet ce va întoarce doar priviri pline de admirație.

Un aparat dentar este un dispozitiv ortodontic folosit pentru a corecta alinierea incorectă a dinților și a maxilarelor. Acesta este fix sau mobil și este folosit pentru a aplica presiune asupra dinților, în scopul de a-i deplasa treptat în poziția corectă.

Poate fi utilizat pentru a corecta o gamă largă de probleme ortodontice, cum ar fi dinții înghesuiți, suprapuși, distanțați sau probleme ale mușcăturii.

Unde pot beneficia de un Aparat Dentar În București ?

Clinica Smile Design București oferă o gamă variată de servicii stomatologice, iar echipa lor de medici profesioniști îți va garanta o sănătate dentară exemplară.

Clinica oferă servicii de albire dentară, montare aparat dentar, implant dentar, prevenție și profilaxie dentară, fațete dentare și ortodonție.

Veți beneficia de un consult gratuit în urma căruia se va pune un diagnostic specializat, stabilindu-se un plan de tratament personalizat.

Ce tip de Aparat Dentar În București mi se potrivește ?

În funcție de tipul de problemă dentară pe care medicul stomatolog o va sesiza și în funcție de cât de afectați sunt dinții, acesta va stabili ce fel de aparat dentar este optim pentru a o rezolva. Există mai multe tipuri de aparate dentare disponibile, iar alegerea potrivită depinde de nevoile și preferințele pacientului, dar și de recomandările ortodontului.

  1. Aparatele dentare metalice sunt cele mai tradiționale și cele mai comune tipuri de aparat dentar. Constau în bracket-uri metalice aplicate pe fața externă a dinților și sunt legate între ele cu un arc metalic, care exercită presiune asupra dinților pentru a-i deplasa în poziția corectă.
  2. Aparatele dentare ceramice sunt similare celor metalice, dar sunt realizate dintr-un material alb, fiind mult mai puțin vizibile.
  3. Aparatele dentare mobile sunt aparatele dentare care pot fi îndepărtate și sunt de regulă folosite pentru corectarea problemelor ortodontice la copii în creștere sau pentru a menține rezultatele obținute după tratamentul cu un aparat fix.
  4. Aparatele dentare invizibile sunt reprezentate de seturi de gutiere transparente care funcționează la fel ca un aparat dentar simplu, dar care au un mare plus estetic.

Cât timp trebuie să pot un Aparat Dentar În București ?

În funcție de gravitatea problemelor ce trebuie corectate, necesitatea purtării aparatului dentar poate varia între 6 luni și 2.

În cazul copiilor perioada de purtare a aparatului dentar este mai mică întrucât, dantura fiind în formare, se poate corecta mai ușor.

În cazul adulților, unde dentiția este deja definitivă perioada de remediere a problemelor poate ajunge la 2 ani sau chiar se poate prelungi în funcție de caz și de recomandarea medicului stomatolog.

După montarea aparatului dentar în București, medicii clinicii Smile Design vor stabili vizite periodice lunare pentru control și igienizare danturii.

Care sunt avantajele purtării unui Aparat Dentar În București ?

Printre beneficiile aparatului dentar se numără și:

  1. Corectarea alinierii dentare – Îmbunătățește aspectul zâmbetului, dar are și un impact semnificativ asupra sănătății orale. O aliniere corectă a dinților facilitează executarea igienei orale, previne acumularea plăcii bacteriene și reduce riscul afecțiunilor precum carii sau boli gingivale.
  2. Ameliorarea funcției masticatorie – Aparatul dentar ajută la corectarea problemelor de mușcătură incorectă precum mușcătura deschisă, mușcătura adâncă sau mușcătura inversă.

Mulți oameni se simt inhibați și nesiguri din cauza unui zâmbet inestetic cauzaut de dinți înghesuiți, suprapuși sau distanțați. Aparatul dentar va îmbunătăți considerabil estetica zâmbetului, va contribui la o sănătate dentară exemplară și va reda încrederea pierdută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
×