Preventie si profilaxie dentara

Profilaxie dentara sector 1 Bucuresti

Prevenția reprezintă primul pas în drumul către o dantură de invidiat. Este foarte important să înțelegem ce înseamnă prevenția și profilaxia în stomatologie. Cea mai importanta etapă în ingrijirea dinților este, fără doar și poate, profilaxia. De două ori pe an este obligatoriu să faci profilaxie pentru că această intervenție stomatologică simplă te poate scuti de multe probleme de natură financiară, estetică, de timp sau sănătate.

Igiena orală reprezintă baza îngrijirii orale, deci este esențial să învățăm cum să ne spălăm dinții și care sunt metodele auxiliare de îngrijire dentară pentru a ne menține sănătatea dinților. Este important de reținut că la fiecare 6 luni trebuie realizată și o igienizare profesională în cabinetul stomatologic: îndepărtarea tartrului, periaj profesional și air-flow.

Pe cât de grave pot fi repercursiunile parodontezei netratată la timp, pe atât de simple și la îndemâna oricui sunt metodele de prevenire a bolilor parodontale.

Motive pentru care este profilaxia trebuie sa faca parte din rutinele vizitelor la stomatolog:Profilaxia elimină placa bacteriană

Cariile dentare și defectele de smalț apar sub această placă bacteriană ce se depune din cauza unei igiene orale precare.

Sănătatea orală la capacitate maximă

După igienizare, medicul îți va spune care sunt zonele predispuse la depunerea tartrului și formare a cariilor.

Profilaxia te ajută să eviți bolile gingivale

Ședințele de profilaxie regulate, perierea corectă a dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare și a apei de gură, sunt factori cheie în prevenirea acestor boli.

Zâmbet alb și strălucitor

Petele de tutun, cafea și ceai pot fi eliminate în ședința de profilaxie. Tehnica air-flow te ajută să ai un zâmbet mai alb și mai strălucitor.

Îți menții dinții sănătoși

Controlul stomatologic și detartrajul regulat sunt absolut necesare pentru protejarea dinților naturali. Ele determină sanătatea gingiilor.

Tratament profilaxie dentara – Clinica Smile Design Sector 1 – Bucuresti

Medicii stomatologi specialiști în parodontologie din cadrul Smile Design atrag atenția asupra faptului că vârsta nu este un criteriu pentru apariția parodontitei. În cazul multor persoane tinere au fost remarcate forme foarte agresive ale acestei afecțiuni gingivale, iar tratarea acestora poate fi realizată doar sub stricta supraveghere a parodontologului.

În funcție de situația fiecărui pacient, acesta va stabili cea mai eficientă măsură de tratament (detartraj și chiuretaj subgingival / drenaj abces parodontal / tratament parodontal în câmp deschis / tratament Emdogain / aplicarea pastei cu antibiotic și antiinflamator / chirurgie parodontala regenerativă) și se va asigura de monitorizarea evoluției afecțiunii pe termen îndelungat, nu doar până în momentul în care se va remarca stagnarea acesteia.

Pentru programări sau mai multe informații ne poți contacta la +4 0749 414 848 sau poți face o Programare Online

VEZI MAI MULTE SERVICII STOMATOLOGICE


WhatsApp