Fațete dentare: 5 mituri demontate de către medicul stomatolog

Îți dorești un zâmbet de Hollywood, dar niciodată nu ai fost pe deplin sigur dacă este o idee bună să apelezi la fațete dentare? Visezi de multă vreme la un zâmbet perfect, dar nu ai reușit să scapi de reținerile pe care le ai cu privire la această procedură de estetică dentară?

Împreună cu Dr. Ayman Abboud din cadrul Smile Design, cea mai inovativă clinică de stomatologie, demontăm astăzi cele mai populare mituri cu privire la fațetele dentare.

Aplicarea fațetelor dentare este un proces dureros?

Indiferent dacă ne raportăm la fațete dentare fabricate din ceramică presată, oxid de zirconiu sau compozit, procedura de aplicare a acestora este lipsită de durere întrucât toată intervenția se desfășoară sub anestezie locală. Pacientul poate avea certitudinea că nu va simți niciun disconfort pe tot parcursul procedurii de aplicare.

Dinții naturali se șlefuiesc complet?

Acoperirea dinților cu fațete dentare necesită șlefuirea milimetrică de țesut dentar sănătos, procedeu care se realizează doar în câteva ședințe, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru cei care își doresc un zâmbet impecabil în cel mai scurt timp. Pacienții trebuie să înțeleagă că pentru a putea aplica fațetele avem nevoie de țesut dentar, ceea ce înseamnă că dinții lor naturali vor fi în continuare acolo. Prin șlefuire se asigură doar aderența necesară dinților care vor fi îmbrăcați cu fațete dentare.

Gingia mea va fi afectată în urma aplicării fațetelor?

Dacă vrei să îți pui fațete dentare, poți sta liniștit și în ceea ce privește gingia ta. Fațetele nu irită gingia pentru că acestea au fost create strict pe forma și pe dimensiunea dinților tăi naturali. Pe lângă acest aspect, odată ce ai fațete dentare poți uita și de placa bacteriană – acestea nu permit acumularea plăcii bacteriene pe suprafața lor.

Fațetele dentare îmbunătățesc doar nuanța dinților?

Chiar dacă majoritatea pacienților apelează la fațete dentare pentru că își doresc în primul rând acel “zâmbet alb de Hollywood”, printre avantajele aplicării fațetelor se numără și corectarea imperfecțiunilor estetice ale zâmbetului precum marmorațiile, spațiile interdentare, denivelările estetice.

Fațetele dentare se pătează? Trebuie să îmi schimb regimul alimentar pentru a mă asigura că le voi păstra impecabile?

Zâmbetul de Hollywood obținut odată cu aplicarea fațetelor dentare nu necesită o îngrijire specială. Trebuie doar să te asiguri că vei respecta măsurile profilactice ce țin de un periaj corect, complet, dar și folosirea celorlalte mijloace auxiliare pentru a avea o igienă dentară riguroasă. Spre deosebire de dinții naturali, fațetele dentare nu se pătează, însă trebuie să ne asigurăm că nu le supunem unor forțe care ar putea duce la fisurarea lor, sfat aplicabil și pentru dentiția naturală.

FATETE DENTARE
FATETE DENTARE
FATETE DENTARE


WhatsApp